Ben lief voor je gebit, ook tijdens de feestdagen!

21-12-2023

Gun je tanden rust
Elke keer als je iets eet of een suikerhoudende of zure drank drinkt, tasten deze zuren je tandglazuur aan en zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van gaatjes. Als je daarna een uur lang niets meer eet of drinkt, kan je glazuur weer herstellen. Gun je tanden dus rust! Door het aantal eet- en drinkmomenten op een dag te beperken tot zeven heeft je gebit voldoende tijd om zich zo goed mogelijk te herstellen.

Goed poetsen – maar niet te snel na het eten
Met goed poetsen bescherm je je gebit. Doe dat echter niet te snel nadat je iets hebt gegeten. Geef je tandglazuur een uurtje de kans te herstellen.

Water drinken
Als je tussendoor water drinkt, heb je kans dat je minder trek hebt. Zin in een smaakje? Doe wat munt of gember in het water voor een beetje pit.

Zoek alternatieven
Natuurlijk gaat er niets boven een handje pepernoten of een paar kerstkransjes. Gelukkig zijn er ook smakelijke alternatieven die minder schadelijk zijn voor je gebit. Altijd lekker is groenten met hummus: wortels, komkommer, selderij en paprika zijn geweldige keuzes om te dippen in hummus. Deze groenten bevatten weinig calorieën en bevatten vezels en vitamines die goed zijn voor je gezondheid en tanden.  Een handjevol noten – denk aan amandelen, cashewnoten, pistachenoten of walnoten – is ook een gezond alternatief. Ze bevatten veel vitamine D en calcium, wat goed is voor tandgezondheid!

Bent u al patiënt bij ons?

Afspraak maken


Nog géén patiënt bij ons? Meld u dan hieronder aan:

Geslacht/Gender:*
BSN (direct invullen versnelt het aanmeldproces) (citizen service number):
Staat u onder bewind?/Are you under guardianship?:*
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?/How did you find us?:

 

Mondzorg Maastricht
Prof. Pieter Willemsstraat 21
6224 CC
Maastricht
Di
8:00 - 12:00
13:00 - 17:00